Teltasta Airbnb

Onko sinulla ylimääräistä tilaa mökilläsi, takapihallasi tai jossain muualla?

Ihan ensimmäiseksi, Airbnb:n pystyttäminen on helppoa. Siihen täytyy käyttää aikaa, mutta varsinainen tekeminen ei ole vaikeaa. Tältä sivulta löytyy pieniä ajatuksia ja vinkkejä siitä, mitä kannatta pitää mielessä, kun lähtee pohtimaan telttaa majoituspaikkana.

Kannattaa päättää heti alussa paljonko rahaa haluaa käyttää tähän. Airbnb:n tutkiminen on tärkeää. Vertailemalla muita, saa käsityksen siitä paljonko pystyy veloittamaan yhdestä yöstä. Sitten voi arvioida kuinka kauan kestää, että tämä tuottaa voittoa. Se ohjaa sijoituksen suuruutta.

Sen jälkeen voi tehdä kaikki kuten itse haluaa. Jotkut tykkäävät suunnitella kaiken etukäteen ja jotkut inspiroituvat vasta nähdessään teltan paikallaan. Ei ole yhtä oikeaa tapaa saada tätä valmiiksi.

Mikä vaikuttaa majoituspaikan valintaan?

 1. Mukavuus – Harva haluaa lomallaan nukkua epämukavasti tai olla jatkuvasti kylmissään.
 2. Hinta – Monet käyttävät Airbnb:tä sen takia, että sieltä saa usein halvempia majoitusvaihtoehtoja kuin hotelleilta. Hintaa kannattaakin testata eri luvuilla ja muistaa samaan aikaan, että korkeammalla hinnalla myös odotukset ovat korkeammat. Niihin on tärkeää vastata. Tämä tulee heijastumaan suoraan majoituksesi arvosteluihin. Luonnollisesti järven rannalla ja saunan vieressä sijaitsevasta teltasta, jossa on oikea parisänky, voi veloittaa enemmän rahaa. Hintaa voi aina rakentaa ylöspäin tarjoamalla lisää ominaisuuksia ja tekemällä ympäristöstä viihtyisämmän. Tarjolla voi olla lisänä esimerkiksi grilli tai nuotiopaikka.
 3. Kokemus – Useat hakevat irtiottoa omasta arjestaan ja etsivät uusia elämyksiä. Monesti myös mukavuudesta ollaan valmiita tinkimään, jos kokemus on riittävän hieno.
 4. Hyvä palvelu – Tämä ei tarkoita vain hyvää ja positiivista kommunikointia, vaan pieniä yksityiskohtia, kuten pieni suklaalevy tervetuliaiseksi tai tuoreita kukkia vaasissa. Kyse on sellaisista asioista, jotka tuntuvat vierailijasta siltä, että ne ovat suunnattu pelkästään hänelle.

Näiden telttojen valttina tässä on niiden ainutlaatuisuus. Monet ovat saattaneet nukkua armeijan puolijoukkueteltassa tai muoviteltassa, mutta harvat ovat kokeneet tällaisen valoisan ja kauniin kangasteltan. Varsinkin kellotelttojen muoto pelkästään herättää mielenkiinnon. Ne voivat myös tehokkaasti kilpailla hinnalla. Tavallisesti Airbnb -huone maksaa majoittajalle kuukausittain, joko vuokran tai lyhennysten muodossa. Teltta on kertasijoitus ja kuukausittaiset kulut koostuvat lähinnä sivukuluista kuten polttopuusta tai sähköstä.

Majoituksen valintaan vaikuttavat tietenkin monet muutkin tekijät, kuten sijainti ja kilpailu alueella. Airbnb on kuitenkin lopulta internetissä toimiva palvelu ja asiakkaat tekevät ostopäätöksensä näkemättä paikkaasi. Sen takia on tärkeää, että Airbnb -sivusi on hyvä.

 1. Pidä huolta, että kuvasi ovat korkealaatuisia ja esittelevät paikan edukseen.
 2. Kerro esittelytekstissäsi enemmän paikasta ja ympäristöstä kuin kuvittelet tarpeelliseksi. Se on hyvä tapa saada koko majoituskokemus kuulostamaan todelliselta elämykseltä. Kannattaa myös oikoluetuttaa teksti. Teksti on hyvä olla myös englanniksi, jos haluat joskus myös ulkomaalaisia vierailijoita.
 3. Näe vaivaa myös oman majoittajaprofiilisi luomiseen. Kerro hieman itsestäsi ja elämästäsi. Se välittää heti potentiaaliselle vuokraajalle lämminhenkisen ja luotettavan mielikuvan sinusta palveluntarjoajana.

Teltan valinta

Teltan valintaan vaikuttaa pääasiallisesti se, kuinka suuren osan vuodesta haluat pitää majoitustasi pystyssä. Jos teltta on käytössä koko ajan keväästä syksyyn tai jopa koko vuoden, niin malliksi kannattaa valita Kelloteltta ProTech. Se on suunniteltu pitkään yhtäjaksoiseen käyttöön. Jos tarkoituksenasi on tehdä tätä vain satunnaisesti ja purkaa teltta välillä pois, niin Ultimate -mallin kelloteltat tai mikä tahansa harjateltta sopii tähän.

Seuraavista linkeistä löytyy hyvää tietoa jatkaa tutkimusmatkaa:

Airbnb – Todella paljon tietoa majoittamisen aloitukseen

Yle uutiset – Varsin uusi juttu majoittamisesta

Vertaa ensin – Blogi teksti, jossa on hyviä vinkkejä

Toivon, että tämä on sinulle ihana prosessi! Saat unelmoida uusista asioista elämääsi ja kuvitella minkälainen teltta on juuri sinun paikassa, miltä se näyttää, mitä sen sisällä on ja miten innostuneen iloisia tulevat vieraasi tulevat olemaan, kun näkevät upean asetelmasi.

Toivon sinulle hyvää seikkailua. Pidä hauskaa!

 

Ps. Tässä muutama extrakysymys:

 • Saako telttaan vedettyä sähkön?
 • Miten valaiset teltan?
 • Laitatko sinne kamiinan? Sillä käyttökausi pidentyy huomattavasti, mutta hinta nousee ja pitää kirjoittaa ohjeistus siitä, miten sitä käytetään.
 • Rakennatko teltalle terassin? Se nostaa käyttömukavuutta aika paljon ja pidentää myös teltan kestävyyttä. Se maksaa, mutta majoituksen hintaa voi myös tämän perusteella nostaa hieman.
 • Missä ihmiset käyvät vessassa?
 • Miten he laittavat ruokaa?
 • Saako sinne WiFin? Onko se edes tarpeellinen?